Faalangst Training

Faalangst, iedereen kent het. Je hebt het helemaal voorbereid, begrijpt door en door wat de bedoeling is, hebt goed geoefend,  je moet het podium op en dan gebeurt het, je blokkeert. Klinkt dit bekend in de oren? Dan is deze faalangst training zeker iets voor jou.

 

Faalangst is de angst om te mislukken. Vooral in situaties waarin je wordt beoordeeld of waarin je denkt beoordeeld te worden (Beeld en Brein, 2019). Deze angst werkt vaak belemmerend, iemand kan niet meer doen wat hij of zij leuk vind. Als iemand erg onzeker is dan kan diegene een negatief zelfbeeld ontwikkelen. De angst om te mislukken staat centraal en dit bepaalt het denken. Als de angst zo overstijgend is dat iemand blokkeert, dan spreken we van faalangst (Beeld en Brein, 2019).

 

 

Voor wie?

De faalangst training is niet alleen voor dansers, deze is voor iedereen die zijn of haar kunsten wil delen met het publiek. Denk aan zang, theater, rap, spoken word en ga zo maar door. Als jij jouw talenten wil delen, maar je vindt dit soms wat spannend, dan ben je bij deze les op het juiste adres. Samen met je coach en een kleine groep mensen per periode (maximaal 4 mensen, gedurende 3 maand) ga jij aan de slag met precies hetgeen wat jij lastig vindt. Door middel van verschillende oefeningen en trainingen leer jij weer de controle te hebben over jezelf. Je zelfvertrouwen stijgt en voor je het weet sta jij te shinen op het podium.

 

Deze les wordt gegeven door de eigenaresse van de Talentfabriek 053, Sabina Mehic. Sabina heeft Sociaal Cultureel werk (MBO) en Maatschappelijk werk en Dienstverlening (HBO) gestudeerd. Binnen haar studie op het HBO en jarenlange werkervaring heeft ze zich ook nog gespecialiseerd binnen de Jeugdzorg. Dit maakt dat ze professioneel jeugdzorgwerker is. Binnen deze twee opleidingen heeft ze te maken gehad met verschillende situaties en problematieken. Zo ook kinderen, jongeren en volwassenen met faalangst.

 

Schrijf je in voor deze faalangst training of één van de andere hele toffe lessen bij Talentfabriek 053 in Enschede.