Helden team

Net zoals dat er bij voetbal een G team is, heeft de Talentfabriek 053 een Helden team. Dansers met een licht verstandelijke beperking (L.V.B.) zijn hier op het juiste adres. Bij de Talentfabriek 053 zijn wij ons ervan bewust dat een L.V.B. niet altijd te zien is aan de buitenkant van een kind of jongere. Tevens is het zo dat het IQ van een L.V.B. kind tussen de 55 en 85 zit en het kind kan moeite hebben binnen het sociaal aanpassingsvermogen (Blik op hulp, 2013).

 

Deze les wordt gegeven door de eigenaresse van de Talentfabriek 053, Sabina Mehic. Sabina heeft Sociaal Cultureel werk (MBO) en Maatschappelijk werk en Dienstverlening (HBO) gestudeerd. Binnen haar studie op het HBO heeft ze zich in de laatste twee jaar van haar opleiding gespecialiseerd binnen de Jeugdzorg. Dit heeft geresulteerd in het feit dat ze nu professioneel, S.K.J. geregistreerd, jeugdzorgwerker is. Ze is naast het runnen van een dansschool en lesgeven, ook nog werkzaam op een zorgboerderij. Daar werkt ze met kinderen die verschillende problematieken hebben. Ze heeft veel ervaring met de verschillende problematieken en niveaus van het L.V.B. Haar jarenlange ervaring binnen het lesgeven gecombineerd met haar twee studies maakt haar zeer gemotiveerd en bekwaam om deze nieuwe les bij de Talentfabriek 053 te geven.

SOS Methodiek

Bij de Talentfabriek 053 zal Sabina werken volgens de SOS methodiek. In het kort:

  • Snappen: Kinderen of jongeren met een L.V.B. begrijpen dingen minder snel of goed, de informatieverwerking gaat lastiger (Blik op hulp, 2013). Daarom zijn de G hiphop lessen minder hoog van tempo en makkelijker te volgen voor deze dansers.
  • Onthouden: Het geheugen van een L.V.B. kind of jongere kan wat minder ontwikkeld zijn, waardoor zo’n kind of jongere veel herhaling nodig heeft en niet teveel informatie in een keer kan verwerken (Blik op hulp, 2013). Binnen de G lessen komt veel herhaling voor en zorgen we ervoor dat we pas verder gaan als de jongere de stof goed begrijpt.
  • Spreken: Het taalgebruik en de vocabulaire van kinderen of jongeren met een L.V.B. is vaak wat minder uitgebreid. Het is dan lastiger voor ze om uit te drukken wat ze bedoelen (Blik op hulp, 2013). Bij de Talentfabriek 053 houden wij hier rekening mee door ons taalgebruik aan het niveau van de jongeren aan te passen.

 

Inschrijven kan via het inschrijfformulier. Vink het vakje bij G-team aan voor de juiste inschrijving. 

Vraag over het G team?  Laat het ons weten

hulp nodig?

adres

    • Ik ga akkoord met het verwerken van mijn gegevens