Freestyle Class

Freestyle is in de Nederlandse vertaling letterlijk: vrije stijl. In de context van dans betekent dit dat de danser een geheel eigen stijl uitoefent. Het is het improviseren op muziek zonder enige voorbereiding van een choreografie.

De eerste nadruk binnen deze les wordt gelegd op het eigenlijke dansen, het voelen van- en verbinden met de muziek. Dat is stap 1.

 

Vaak wil een danser direct al de meest flitsende steps, de meest gecompliceerde combo’s en beat killing kunnen. Dit is volkomen begrijpelijk omdat tegenwoordig alle beste dansers overal op het internet te vinden zijn. Ze zijn influencers op social media, winnen de mooiste prijzen en vallen daarmee op bij de beginnende dansers.

 

Wat veel beginnende dansers vergeten, is dat de beste dansers ook ergens begonnen zijn, en wel bij het begin. Zij hebben eerst moeten ‘leren’ dansen. Je kan van een baby ook niet verwachten hij hij/zij gelijk kan rennen, toch? Hij moet eerst leren kruipen, staan, lopen en dan komt het rennen.

Foundation

Bij de Talentfabriek 053 geloven wij in een sterke foundation. Alleen zo is een optimale ontwikkeling daadwerkelijk mogelijk, Een goed begin is het halve werk. In deze les worden na stap 1,  verschillende basistechnieken behandeld om zo een uitgebreide vocabulaire in dans te ontwikkelen. Dan wordt de nadruk gelegd op het toepassen van deze technieken op een unieke manier.

 

Uiteindelijk zal de complexiteit aangebracht worden in de vorm van bijv. beat killing (als de danser precies op de juiste beat of drop een beweging maakt, wat vaak verrassend is en daarom zo bijzonder) en spelen met ritmes.

 

Binnen deze les wordt er aandacht gegeven aan de eigen stijl van de danser. Het kan zo zijn dat een beginnende danser nog niet goed weet wat de eigen stijl is. Door middel van het oefenen van de verschillende stijlen, exploratie van bewegen met het eigen lichaam, feedback, persoonlijke gesprekken en motivatie vanuit de coach, zal de danser uiteindelijk voelen wat de eigen stijl is. Dans is gevoel, vooral de freestyle vorm ervan. Een mooi voorbeeld is geweldig om te hebben, maar dat is niet altijd het beste voor de danser zelf.

Let's free your mind

In deze les wordt er niet alleen op fysiek vlak geoefend met dans. Dansen is 80% mentaal en 20% fysiek. Net zoals in het echte leven is dat je jezelf kan motiveren tot een bepaalde handeling of situatie is dat binnen dans ook zo. Als een danser denkt dat iets niet mogelijk is om te doen, dan gaat het ook niet lukken. Als een danser daarentegen bij iets gecompliceerd als een salto springen, een knop omzet om de angst niet de overmacht te laten zijn en het doet omdat hij het graag wil, dan gaat het lukken ook. De dansers worden binnen deze les getraind om niet te denken in blokkades en moeilijkheid, maar juist in oplossingen en juist bruikbare kaders. Vrij zijn in wat je voelt en dit op je eigen meest optimale manier uiten is de essentie van deze les. 

Freestyle bij Talentfabriek 053

Wil jij freestyle danslessen volgen in Enschede bij de coolste dansschool van Twente?

 

Schrijf je direct in voor de Freestyle class bij Talentfabriek 053. Wil je eerst een proefles? Geen probleem! Een proefles is gratis en daarna kun je zelf bepalen of je de Freestyle class wil volgen. Natuurlijk kun je naast Freestyle lessen ook Streetdance lessen volgen bij ons. 

Heb je een vraag?  Laat het ons weten

hulp nodig?

adres

    • Ik ga akkoord met het verwerken van mijn gegevens