Moderne Dans Enschede

Moderne dans is ontstaan in de 20e eeuw als sterke tegenhanger van de strenge klassiek ballet. Bij moderne dans gaat het niet zozeer over regeltjes of vaste patronen, uitzonderingen daargelaten, het gaat veel meer over expressie en dansen vanuit je gevoel.

De stijl gaat uit van natuurlijke bewegingen en een natuurlijk bewegingsproces. In tegenstelling tot klassiek ballet maak je gebruik van de zwarte kracht, in plaats van dat je er tegenin werkt.  Binnen deze dansstijl wordt er veel gewerkt met dynamiek verschillen, vloergebruik, zwaartekracht, ademhaling, ontspanning in je bewegingen. Het is een dynamische stijl daardoor ook een intensieve les waarin wordt gesprongen, gezwaaid, gedraaid en gerold.

Moderne dans kan je ook goed combineren met andere stijlen, persoonlijk vind ik dit erg leuk om te doen in mijn lessen zodat je afwisseling hebt vanuit waar de intentie ligt van de bewegingen. Een aantal voorbeelden van deze combinaties ’s zijn:

 

  • Contemporary dance:

Een mix van klassiek, jazz en modern. Dit wordt ook weleens hedendaagse dans genoemd. In deze les wordt onder andere veel gewerkt aan lijnen, lenigheid met invloeden vanuit de drie bovenstaande dansstijlen.

 

  • Urban contemporary:

Een fusion van moderne/contemporay danstechnieken met een urban dynamiek.

 

  • Modern jazz:

Deze lessen zijn zeer afwisselend door verschillende invloeden van beide stijlen.

Er wordt hard gewerkt aan technieken van beide stijlen in de lessen en hierbij staan ademhaling, ontspanning en vloergebruik centraal maar ook coördinatie, en ruimtelijk inzicht.

 

De bewegingen zijn over het algemeen losser wat de dynamiek verschillen nog meer naar voren haalt dan bij moderne dans.

 

 

Kledingvoorschrift lessen:

 

Haren vast, zwarte of andere donkerkleurige sokken, kleding waarin jij goed kan bewegen en ontspannen in de les kan staan. Met voorkeur een lange broek/legging ivb floorwork en kniebeschermers als je dat fijn vindt. Als vervanger voor je sokken kan je dansvoetjes gebruiken.