Hip Hop Streetdance

Hiphop-streetdance-les-enschedeIn deze les wordt er gebruikt gemaakt van verschillende dansstijlen. In het Hip Hop deel van deze les komen verschillende oldschool Hip Hop dansstijlen aan bod.

 

In de beginner lessen zullen vooral de basics van iedere stijl behandeld worden. In de intermediate en advanced klassen wordt er dieper ingegaan op de complexiteit van deze stijlen. De oldschool Hip Hop dansstijlen die je kan verwachten zijn: Popping, Locking, New Jack Swing, basics B-boying en original Streetdance (deze dansstijl staat nu bekend als Hip Hop). Deze lessen staan erom bekend dat je niet alleen de steps aangeleerd krijgt, maar ook de foundation.

 

Om een van deze geweldige dansstijlen zo goed mogelijk uit te kunnen oefenen en om de ontwikkelingsboog stijgend te houden, is het essentieel dat een sterke kennis van de dansstijl aanwezig is. Op deze manier is de dansstijl beter te begrijpen en kan het passende gevoel er beter in gezet worden. Met foundation wordt het volgende bedoeld: de geschiedenis van de complete dansstijl, tijdlijnen, het ontstaan van de verschillende technieken, grondleggers, hedendaagse dansers die de stijl op niveau uitoefenen, belangrijke evenementen en ga zo maar door.

 

Bij de Oldschool Hip Hop dansstijlen hoort natuurlijk ook oldschool Hip Hop muziek. In deze les zal er gebruik worden gemaakt van Hip Hop, R&B en New Jack Swing uit de jaren 80 en 90.

Streetdance

Wanneer het gaat om Streetdance dan wordt er gedanst op hedendaagse Hip Hop en Pop muziek. Binnen deze lessen is de streetdance gebaseerd op New York Style, kort gezegd: Newstyle.

 

Vroeger was Streetdance een dansstijl waarin de bewegingen geïnspireerd waren op videoclips van verschillende artiesten. Tegenwoordig wordt het veel gemixt met de Oldschool Hip Hop dansstijlen. Streetdance is een dansstijl dat heel dynamisch is, het gaat met de tijd mee. Er wordt een choreografie aangeleerd die gekoppeld is met de muziek. Dat wil zeggen dat de verschillende ritmes, instrumenten en teksten in het nummer uitgebeeld kunnen worden tot een verbazingwekkende routine.

 

De beginner Hip Hop Streetdance zijn de reguliere lessen. Binnen deze lessen staat plezier en expressie centraal. De nadruk ligt minder op het kennis deel en meer op het dansgedeelte. Het muziekgebruik is divers en staat open voor moderne verrassingen.

 

Bij de intermeditiate/advanced groepen ligt de nadruk op beide. Dit zijn de wedstrijd en battle teams. Deze dansers worden getraind op technieken en foundation. Deze lessen zullen zorgen voor een stevige ontwikkeling in de verschillende technieken en een uitgebreide kennis hebben van alle dansstijlen. Tevens wordt er met de intermediate en advanced dansers gewerkt aan het zelf toepassen van deze technieken in de vorm van freestyle. Meer informatie over freestyle vind je op de freestyle pagina.

Streetdance lessen in Enschede

Wil jij Streetdance lessen in Enschede volgen bij de coolste dansschool van Twente? 

 

Schrijf je direct in voor één of meerdere lessen bij Talentfabriek 053. Wil je eerst een proefles? Geen probleem! Een proefles is gratis en daarna kun je altijd nog beslissen of je bij ons wil komen dansen. Tot snel!

Heb je een vraag?  Laat het ons weten

hulp nodig?

adres

    • Ik ga akkoord met het verwerken van mijn gegevens