Battle Crew

In de battle crew lessen train je samen met je crew, oftewel je team. Het team genaamd Battlefactory zal meedoen aan verschillende wedstrijden en battles. Een battle is letterlijk een strijd tegen een andere danser of team. Er wordt 1 ronde gedanst of verschillende rondes en uiteindelijk is en een winnaar.

 

De verschillende categorieën binnen deze wedstrijden kunnen zijn: 1 VS 1 (dat is als 1 danser tegen een andere danser moet dansen), 2 VS 2 (duo’s), 3 VS 3 en hogere aantallen (crew battles). Binnen een battle staan dansers tegenover elkaar. De competitie draait om het bepalen van wie de beste is. Vroeger werden battles gebruikt om conflicten op te lossen omdat er niet in geweld geloofd werd. Nu is het een competitievorm waarin dansers binnen de battle competitief zijn en buiten de battle respectvol met elkaar omgaan.

 

Battle Trainingen

In de Battlefactory trainingen wordt er getraind in de verschillende Hip Hop dansstijlen. Net zoals er op de pagina Hip Hop Streetdance wordt beschreven, wordt er in deze les gebruik gemaakt van de volgende stijlen: Popping, Locking, New Jack Swing, basics B-boying en Original Streetdance (deze dansstijl staat nu bekend als Hip Hop). De dansers van dit team zullen zich voornamelijk in de freestyle vorm uiten. Hier en daar kan er een routine worden aangebracht in een van de bovenstaande stijlen.

 

Daarbij zullen de dansers van dit team leren hoe ze zich goed moeten opwarmen maar ook hoe ze hun lichaam op een juiste manier kunnen trainen om de dans op een zo juist en veilig mogelijke manier te kunnen uiten.

 

Het team Battlefactory

Het Battlefactory team is een team dat goed op elkaar is ingespeeld en zo samen de tegenstander op een waardige manier weet uit te dagen. Deze dansers genieten er intens van om samen met elkaar te dansen en kennis en technieken met elkaar te delen op de wedstrijdvloer. Mentaal worden deze danser getraind om zich niet snel gek te laten maken door de druk tijdens het dansen en/of door de tegenstanders. Binnen de Battlefactory trainingen leren de dansers dan respect voorop staat en dat na de battle alle dansers een zijn en kunnen connecten met elkaar. Deze les is voor intermediate/advanced dansers. Hier kan je aan meedoen op advies van een van onze dansdocenten of via audities.

Vraag over battles?  Laat het ons weten

hulp nodig?

adres

    • Ik ga akkoord met het verwerken van mijn gegevens