Wedstrijd Crew - The Factory

Het wedstrijdteam van de Talentfabriek 053 ‘The Factory’, is een team dat nationaal en internationaal zal reizen voor wedstrijden en dansevenementen. Binnen deze lessen worden de dansers klaargestoomd om op hoog niveau te concurreren met andere topteams uit Nederland en Europa. Maar voorop staat het groepsgevoel.

 

The Factory is een team dat vooral veel plezier heeft in het samen met elkaar dansen. Daarom ook dat het team regelmatig bij elkaar zal komen met teamuitjes. Als een team plezier heeft om samen met elkaar te trainen en te ontwikkelen dan zullen de resultaten op wedstrijden ook in een stijgende lijn gaan.

 

De dansers van dit team zullen leren hoe ze zich goed moeten opwarmen maar ook hoe ze hun lichaam op een juiste manier kunnen trainen om de dans op een zo juist en veilig mogelijke manier te kunnen uiten.

 

 

Wedstrijd trainingen

In de wedstrijdtrainingen ligt de nadruk vooral op de showcase. Binnen deze showcase zullen de verschillende Oldschool Hip Hop dansstijlen worden gebruikt. Denk aan Popping, Locking, New Jack Wwing, basics B-boying en Original Streetdance (deze dansstijl staat nu bekend als Hip Hop). Maar ook andere dansstijlen zoals: House, Waacking, Vogueing, Modern en Experimental

 

Er zal een combinatie worden gemaakt van de verschillende dansstijlen in de vorm van een mix met de daarbij passende verschillende muziekstijlen. Het team zal getraind worden op synchroniciteit, uitvoering, uitstraling en team gevoel. In tegenstelling tot het freestyle is het belangrijk dan de dansers van het wedstrijdteam een geheel vormen die samen een mix zo juist en gelijk mogelijk uitvoeren.

 

Tevens zal er binnen deze trainingen aandacht worden geschonken aan een sterke mentaliteit. Het is vanzelfsprekend voor een wedstrijddanser dat hij/zij er elke training is en zelf bij ziekte aanwezig is (zonder mee te dansen) om niks te missen. Wat daarbij ook erg belangrijk is, is dat er professioneel gehandeld wordt op de wedstrijden zelf. De dansers zullen getraind worden in het omgaan met foutjes in de mix, omgaan met verlies, onduidelijkheid, sportiviteit naar andere dansers en teams en ga zo maar verder. Als danser is het belangrijk om, naast een technisch goeie danser te zijn, ook een goed mens te zijn.

 

Naast de team showcase zal er ook een gedeelte solo freestyle worden getraind. Als wedstrijddanser wordt er van je verwacht dat je niet alleen de choreografieën goed weet uit te oefenen, maar ook dat je een strakke solo kan neerzetten.

Deze les is voor intermediate/advanced dansers. Hier kan je aan meedoen op advies van een van onze dansdocenten of op auditie.

 

 

Vragen over de Wedstrijd Crew?  Laat het ons weten

hulp nodig?

adres

    • Ik ga akkoord met het verwerken van mijn gegevens